مالیات های کسب و کار های اینترنتی چیست و چگونه محاسبه می شود؟ مالیات کسب و کارهای اینترنتی همانطور که از نام آنها بر می آید، یکی از انواع مالیات های مستقیم است که از صاحبان کسب و کارها دریافت می شود. اگر شما هم یکی از صاحبان کسب و کارهای اینترنتی هستید می بایست با این مالیات و قوانین مربوط به مالیات کسب و کارهای مالیاتی به خوبی آشنا باشید. در ادامه این مقاله با طلوع پدیده همراه باشید تا با شما از دنیای قوانین مالیاتی کسب و کارهای مالیاتی بیشتر سخن بگوییم. لازم به ذکر است اگر چنانچه در زمینه محاسبات مالیات و یا پرداخت آن نیازمند دریافت راهنمایی هستید می توانید با مشاوران طلوع پدیده تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح کنید. اطمینان داشته باشید که در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید پاسخ مناسب برای سوالات خود را به دست بیاورید.
و همچنین در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه نرم افزار حسابداری طلوع می توانید سری به اینجا بزنید. حال بهتر آن است که برویم به بررسی قوانین مربوط به کسب و کارهای اینترنتی بپردازیم.
فردی که صاحب کسب و کار اینترنتی است، می بایست به ازای سود خالصی که از کسب وکار خود به دست می آورد نسبت به پرداخت مالیات اقدام کند. شرایط برای کسی که صاحب بیزینس است با کسی که حقوق دریافت می کند و در جایی استخدام شده است، متفاوت می باشد. مراحل ثبت اطلاعات و پرداخت مالیات مشابه کسب و کارهای غیر اینترنتی است اما ضرایب و نحوه محاسبه متفاوت است. مالیات کسب و کارهای اینترنتی به صورت پلکانی محاسبه می شود. و صاحب کسب و کار موظف است تا این مالیات را در زمان تعیین شده که معمولا پایان خرداد ماه است به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کند.
بیشتر بخوانید: تفاوت مالیات عملکرد و ارزش افزوده چیست؟ |
مالیات کسب وکارهای اینترنتی به صورت پلکانی محاسبه می شود. به این ترتیب که این مالیات محاسبات کمی طولانی تری دارد. کسب و کارهای اینترنتی به ازای سود خالصی که به دست می آورند می بایست مالیات پرداخت کنند. این مالیات به این ترتیب محاسبه می شوند:
باید توجه داشته باشید که میزان سود خالص به صورت سالیانه محاسبه می شود.
بیشتر بخوانید: نحوه پرداخت قبض مالیات |
حال اجازه بدهید با یک مثال محاسبه مالیات کسب و کار اینترنتی را برایتان بهتر توضیح بدهیم:
فرض کنید سود خالص یک فروشگاه اینترنتی در سال 800 میلیون تومان است. مراحل محاسبه مالیاتی که این کسب و کار باید بپردازد به این ترتیب است.
پس در کل مبلغی که به عنوان مالیات کسب و کار اینترنتی باید پرداخت شود عبارت است از: 162 میلیون و هشتصد هزار تومان.
مبلغ کل مالیات کسب و کارهای اینترنتی در این مثال حاصل جمع تمام مراحل بالا می باشد یعنی مبلغ 8/162 میلیون تومان.
بیشتر بخوانید: دریافت فیش حقوقی با موبایل |
همانند دیگر مشاغل، کسب و کارهای اینترنتی هم موظف به پرداخت مالیات خود هستند و در صورتی که این مالیات را پرداخت نکنند مشمول جریمه خواهند شد. این جرایم عبارتند از:
بیشتر بخوانید: ورود به سامانه مالیات بر درآمد مشاغل خودرو |
بر اساس قانون اگر یک کسب و کار اینترنتی در پلتفرم های داخلی مورد تایید فعالیت اقتصادی داشته باشد، به شرط آنکه پرونده مالیاتی بازی نداشته باشد مشمول معافیت مالیاتی خواهد بود.
اگر صاحب کسب و کار اینترنتی هستید و سایت دارید ابتدا باید برای دریافت اینماد اقدام کنید و بعد از آن برای ثبت نام در سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس tax.gov.ir مراجعه کنید. بعد از آنکه مراحل ثبت نام را با موفقیت گذراندید به شما یک کد مالیاتی اختصاص داده می شود. با این کد می بایست نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید. و بعد از تایید می توانید مالیات خود را بپردازید.
بیشتر بخوانید: ارزش افزوده شامل چه مشاغلی می شود |
اگر صاحب کسب و کاری هستید که آن را به صورت اینترنتی اداره می کنید لازم است تا به این موارد هم در خصوص مالیاتی که برای کسب و کار اینترنتی خود می پردازید، توجه داشته باشید:
جهت رزرو مشاوره مالیاتی کلیک کنید |